Batterij-opslag

Een batterij iets voor mij?

Met batterijopslag kan je nog meer genieten van je eigen geproduceerde, groene stroom. Een batterij slaat de overtollig opgewekte energie van je zonnepanelen op en geeft deze later weer af. Zo wordt je eigenverbruik verhoogd.

 

Thodde installeert batterijsystemen van BYD. Dit A-merk levert lithiumijzerfosfaat-batterijen (LiFePO4) van uitzonderlijke kwaliteit. Deze batterijen gaan tot wel 6000 laadcycli mee. Dit komt overeen met een gemiddelde levensduur van ongeveer 17 jaar. Daarnaast kunnen ze niet ontbranden, hierdoor is dit type batterij een goede en veilige keuze.

 

In sommige gevallen is het nog niet interessant om een batterij te plaatsen. Toch loont het al wel de moeite om bij de installatie van zonnepanelen de toevoeging van een batterijsysteem in het achterhoofd te houden. Thodde bekijkt deze mogelijkheden met jou en zorgt ervoor dat je klaar bent voor de toekomst.

Slimme sturing

Een batterijsysteem van Thodde wordt steeds vergezeld van een TEMS-module. Deze energiemanager zorgt voor een slimme aansturing van de batterij. Zo wordt niet alleen je eigenverbruik verhoogt, maar kan je ook actief inspelen op het capaciteitstarief om stroompieken van het net te vermijden. Daarnaast kan je de batterij zelfs laten bijladen op momenten dat de stroom goedkoper is.

Het beste van al: dit gebeurt allemaal automatisch.