Energieoplossingen voor KMO's en bedrijven
Ook voor B2B-projecten ben je bij ons aan het juiste adres. Of het nu gaat om zonnepanelen, batterijopslag, laadinfrastructuur of slim energiebeheer, Thodde werkt een oplossing uit op maat van je bedrijf. Wij doorlopen met jou het volledige traject, van netstudie en ontwerp tot keuring en support achteraf, want een goede service staat centraal.
Slimme sturing
Thodde onderscheidt zich door sterk in te zetten op slim energiebeheer. Door de energiestromen binnen het bedrijf in kaart te brengen kan je inzicht in het verbruik en de productie verkrijgen. Dit gebeurt door meting van de netaansluiting, de verschillende productie-installaties en de grootverbruikers. Deze grootverbruikers kan je ook aansturen, denk maar aan installaties voor verwarming of koeling of laadsystemen voor elektrische voertuigen en ander rollend materieel. Door slim energiebeheer kan je het verbruik beter op de productie afstemmen, kan je pieken in de netafname vermijden door het verbruik meer te spreiden en kan je verbruikers gepland inschakelen op momenten dat de stroom goedkoop is. Ook in combinatie met energiedelen is energiebeheer een goede keuze. Wilt je bijvoorbeeld energiedelen tussen verschillende bedrijven of tussen je bedrijf en je privé-woning? Dan zorgt een slimme sturing er voor dat het energiedelen verder geoptimaliseerd wordt doordat de verschillende locaties rekening met elkaar kunnen houden.
Voor meer informatie, bekijk onze pagina over slimme sturing.
Borden voor netontkoppeling en energieverdeling
Netontkoppelbeveiliging en energieverdeling zijn twee cruciale aspecten waarmee in een B2B-installatie rekening gehouden moeten worden. Een netontkoppelbeveiliging is verplicht voor productie-installaties vanaf 30kVA en gebeurt door middel van een netontkoppelbord. Daarnaast zorgen de vermogenborden voor een correcte energieverdeling tussen de verschillende verbruikers en de productie-eenheden. De elektrische borden die hiervoor nodig zijn, ontwerpen en bouwen we zelf op basis van de voorgeschreven normen. Hierdoor kunnen we borden bouwen die niet alleen perfect afgestemd zijn op je installatie, maar die ook rekening houden met toekomstige uitbreidingen. Zo rendeert je investering in deze technische infrastructuur maximaal.
Windenergie
De zon schijnt overdag en meer in de zomerperiode, de wind waait ook ‘s nachts en meer in de winterperiode. Door de complementaire werking van zonne-energie en windenergie wordt een veel evenwichtigere energieproductie verkregen. Voor het onderdeel windenergie werken we samen met REAER. Deze firma specialiseert zich in windmolens voor KMO, industrie en landbouw. Door dit partnerschap kunnen we een energiemix realiseren waarin zon, wind, batterijopslag en slimme sturing hand in hand gaan en optimaal op elkaar inspelen.
Voor meer informatie omtrent windenergie verwijzen we je graag door naar de website van REAER.